Hengsten

Bubalu

Hengst | 01-01-2000 | KWPN | | 1m70

Vader Baloubet du Rouet was Olympisch Kampioen in Athene 2004 en was maar liefst driemaal de winnaar van de finale van de wereldbekerwedstrijd. Ook zijn nakomelingen presteren op Grand Prix niveau. Moeder is de Nimmerdor-dochter Zancara ‘Keur, Preferent, Prestatie’. Naast Bubalu bracht zij ook de goedgekeurde hengst Great Pleasure en de Grand Prix springende goedgekeurde hengsten Pessoa en Montreal. Grootmoeder is de ‘Keur, Preferent en Prestatie’ merrie Shoraya. Dit is ook de moeder van Aldato - goedgekeurde hengst en Grand Prix springen, Dehlia - 1.50m. springen en Nationaal Kampioen ‘Keur’ merrie en moeder van Grand Prix springpaard Quality Boy, Collete - ‘Keur’ en moeder van Edminton die de Grand Prix van Leeuwarden won, Wildroos - ‘Keur, Preferent en Prestatie’ merrie verder Nationaal Kampioen en moeder van de Grand Prix paarden Deka en Ishan, en Oraya, die op internationaal 1.40m niveau sprong. Deze Holsteiner stam heeft Nr. 474A, net als de hengsten Calato, Azteca, Crespo etc.
Bubalu werd opgeleid door de Colom-biaan Ricardo Villa, zij behaalden goede resultaten en werden o.a. Nationaal Kampioen van Columbia, 4e in de GP Kentucky en 5e in de GP Saugerties. Met Jur Vrieling mogen de resultaten er ook zijn. Bij hun internationale debuut wonnen ze direct een 1.45m rubriek in Eindhoven en in de eerste landenwedstrijd in Drammen had Bubalu een dubbele foutloze ronde wat resulteerde in een 4de plaats. Ook in Falsterbo werd er een foutloze ronde neergezet, wat bijdroeg aan een 2de plek in de Nations Cup. Met het Nederlandse team won Bubalu de Nations Cup in Dublin en werden ze 5de in Hickstead. Daarnaast heeft Bubalu deelgenomen aan de Wereldruiterspelen in Kentucky.
Bubalu is goedgekeurd voor het BWP en werd Elite.
Bubalu voldoet aan de röntgenologische eisen en prestatie-eisen van het KWPN.Verwachtingswaarde: 160.
Bubalu: sterke moederlijn, Baloubet du Rouet en Winnaar Nations Cup.